Raajärven Erä- ja Kalamiehet ry

taustakuva

Haluatko seuran jäseneksi?

Ota yhteyttä:

 sihteeri@raaekm.org 


RaaEKM maksut:

S-Pankki

FI78 3939 0060 8816 46


Pikalinkit tarinoihin:

Vuosi 2015

Vuosi 2016

Vuosi 2017

Vuosi 2018

Vuosi 2019


Sivuilla vierailleet

 

Vuoden 2010 tapahtumat

Nettisivujen historia alkaa vuodesta 2010, joten tarinoita on kerätty siitä saakka nettisivuille. Aiemmilta vuosilta toki löytyy paljon muistoja ja tarinoita, mutta niitä muisteltakoon ainakin toistaiseksi Historia-sivuilla ja porukoissa jutellessa.

Vuonna 2010 järjestettiin pilkkikilpailut ja rantakala-tapahtuma. Ennen syksyn hirvenmetsästystä harjoiteltiin ampumaradalla ja otettiin pikkuinen ampumakisa. Joulun alla puolestaan juhlittiin pikkujouluja Ravintola Mainarissa.

 

PILKKIKILPAILUT

Pilkkikilpailut pidettiin pitkäperjantaina 2.4. Raajärven jäällä uimarannan tietämillä. Paikka oli hyvä ja ainaki lähestulkoon kaikki kisoissa vuodesta toiseen käyneet ihmisjoukkiot löysivät paikalle.

Kalaa Raajärvi antoi riittämissä määrin ja paremmuusjärjestys oli näin ollen selkeä. Ilmakin oli aluksi hyvin suopea, mutta kylläpä se ilmojen herra sitten loppuvaiheessa pyllisti meille ankeasti ja alkoi nakkomaan vesiään.

pilkkikilpailut 2010

Pilkkikisan tulokset:

Lasten voittaja 2010

Alle kouluikäiset

1. Jonna Tiikkaja
2. Amanda Tolkkinen
3. Pinja Ranta
4. Santtu Niskala
5. Siiri Niskala

Nuorten voittaja 2010

Nuoret

1. Niko Tolkkinen
2. Jenna Ranta
3. Ukko-Pekka PaunaNaisten voittaja 2010

Naiset

1. Elli Pasanen
2. Rita Lehtola
3. Kaisa Malo
4. Merja Timonen
5. Sanelma Timonen

Miesten voittaja 2010

Miehet

1. Ossi Säkkinen
2. Olavi Paldan
3. Jari Paldan
4. Mikko Niemelä
5. Janne Paldan 

RANTAKALA


Rantakala 2010 Misijärvellä
Vuoden 2010 rantakalailta järjestettiin 14.8.2010 Misijärvellä Onerva ja Olavi Paldanin luona. Sää suosi tapahtumaa ja ilta oli kesän viimeisiä lämpimiä iltoja. Väkeä oli paikalla noin parikymmentä eli osallistujia oli ihan mukavasti, vaikka monia olikin joukostamme poissa.

Onkimamaisema oli varsin idyllinen suhteessa seuran syntyperään ja paikkaan. Onkivavat töröttivät itse kenenki näpeissä ja silimät sirillään ku aurinko ja järvi kimalsivat.
Taustalla häämötti kaivostorni muistuttamasta seuramme lähtökohdista.

Taisipa joku saada kalanki, vaikka ei kukkua luomien ravosta tahtonu erottaakaan. Oli jopa niinki taitava onkija, Aili Mäkinen, joka koukutti hauen mato-onkeensa ja isoimmat tietenki pääsi irti, Nampalla ku katkesi siima ennen ku monet kerkes aloittaa koko kalastusta.
Rantakala 2010

Onkikisan tulokset

Onkikisan nuorten voittaja 2010 Nuoret:

1. Jesse Malo
Onkikisan naisten voittaja 2010
Naiset:


1. Aili Mäkinen

2. Vappu Salmela

3. Annukka Jaakola
Onkikisan miesten voittaja 2010
Miehet:


1. Ville Salmela

2. Janne Paldan

3. Pekka Salmela


Iltamat olivat siis jälleen kerran onnistuneet. Tosin olisin toivonut näkeväni porukkaa runsas lukuisemmin paikalla. Kiitokset tapahtuman kulusta ja onnistumisesta kuuluvat illan isännille Ollille ja Onervalle, jonka tarjottavat olivat varsin makoisia ja olivat osanneet noin hienon ilmankin tilata.Kyllä lätty maistui!

Lätyn syönnin mallia näyttää Jari H-A
Lätynsyöjä

 

AMPUMAHARJOITUKSET JA -KISA

 

Seuramme järjesti harjoitusammunnat Peltojärven ampumaradalla 15.8.2010. Osallistujia oli 11 kpl eli seuran kokoon nähden osallistumisprosentti oli hyvä. Osallistujajoukko piti tapahtumaa aivan tarpeellisena ja innostavana, joten allekirjoittanut pyrkii olemaan ensi vuonnakin nohevana harjoituspäivän varaamisessa, jotta ei jäädä ilma vuoroa.Alkajaisiksi tarkastettiin kiväärien tähtäämet ja kun kaikilla näytti sihti olevan kohdallaan aloitettiin kisa, jonka tulokset näin ollen perustuivat päivän kuntoon. Harjoitukset sovittiin jätettäväksi kisan jälkeiseen aikaan. Peltojärven ampumarata

Kisassa ammuttiin viisi laukausta seisovaan hirvitauluun ja viisi laukausta liikkuvaan maaliin. Ampumajärjestys arvottiin ja kisa ammuttiin kahtena kierroksena joista ensimmäisellä kierroksella ammuttiin seisovaan maaliin ammuttavat laukaukset ja toisella kierroksella liikkuvaan maaliin ammuttavat laukaukset. Ensimmäisen kierroksen jälkeen ilmeet olivat vielä kohtuullisen tyytyväisiä, mutta toisella kierroksella liikkuvia ammuttaessa ilmeet alkoivat vääntyä ja kenties siihen oli syynsä…

Ampumakisan tulokset:

1. Janne Paldan s. 10-10-10-9-5 44, l. 10-10-8-6-5 39, 83 p
2. Tommi Harju-Autti s. 10-10-9-9-6 44, l. 7-6-5-5-3 26, 70 p
3. Markku Nampajärvi s. 10-8-7-6-1 32, l. 10-10-8-5-0 33, 65 p
4. Jari Harju-Autti s. 45 l. 19, 64 p
5. Antti Pirttijärvi s. 44 l. 19, 63 p
6. Taisto Ahonen s. 38 l. 22, 60 p
7. Jari Paldan s. 33 l. 22, 55 p
8. Olavi Paldan s. 30 l. 22, 52 p
9. Jussi Tiikkaja s. 41 l. 11, 52 p
10. Pekka Salmela s. 24 l. 25, 49 p
11. Voitto Pasanen s. 27 l. 7, 34 p
Ammunnan voittaja Onneksi olkoon voittojalle Janne Paldanille joka korjasi ykkösenä suuret rahat.Tuloksia katsellen yhteen vetona voisi sanoa että toivottavasti hirvet ovat tänä vuonna laiskoja ja seisoskelevat paljon. Seisovaan maaliin ammuttaessa porukka teki ihan hyvää tulosta kun keskiarvo nousee lähelle 40 pistettä.

Kiitos osallistujille ja käykäähän harjoittelemassa omin aloittein, se kun ei koskaan pahaa tee. Tavoittavasti myös poissa olleet henkilöt ovat pitäneet taitoaan yllä tai jopa kehittäneet ja vielä ehtii harjoitella pyynnin alkuun on pari kuukautta.

Osuvia laukauksia kaikille!

17.8.2010 sihteeri Tommi Harju-Autti

 

HIRVENMETSÄSTYS


Kaato 1
27.9.2010 Myllylamminkangas
Heikki ampui seuralle syksyn ensimmäisen ja samalla myös elämänsä ensimmäisen hirven henkilökohtaisessa tilastossa: 2+2 piikkiä puolellaan hirvisonni.

Muutenkin hirvenpyynti alkoi aivan lupaavasti: ampumatilanteita oli muutamia ja hirvihavaintoja kertyi aivan miellyttävä määrä.

Heikin ensimmäinen kaato
Kaato 2/2010 Kaato 2
Toinen kaato tapahtui Antin toimeenpanemana surmatyönä. Olivat olleet pojat touhukkaina, kun olivat vetäneet mies- ja naisvoimin satoja metrejä hirven ruppia ympäri mettiä lähemmäksi autoa. Tällainen alkaa olla hyvin epätavallista tänä mönkijä-aikakautena.
Kaato 3
 
29.9. kaatui Särkiselän sen hetken suurin sonni Jussin toimeenpanemana. Trofee jäi kuulemma tekemättä, kun hirvi oli unohtanu kasvattaa lapiot.
Kaato 3/2010
Jokin kaadoista 3-5 sattui Särkijärven rantamailla hyvin pyyntiämme avustaneen Petrin koiran haukkuun. Otettuaan osumaa hirvi juoksi lähimpään järveen jäähylle ja jäi sinne. Koira meni perään katsomaan ettei saalis uppoa. On siinä vietit kohallaan!

Alla on komia määrä lihaa roikkumassa! Saa nähä pittääkö ostaa lisempäti taljoja?

Vieressä nylkyhommia, kaadot 8 ja 9.
Särkijärven hirvi
Hirvenlihoja roikkumassa Nylkyhommissa
Kaato 6/2010 Kaato 6
7.10.2010 Kaivoslampi

Meidän seuran osalta syksyn komeimmat sarvet taitavat olla siinä näytillä. Petri ampui koiransa haukkuun 6+7 piikkisen uroksen Kaivoslammen likeltä. Taisi olla Pirttiojan keisari, ku oli noin komia kruunu matkassa.


Kaato 7
9.10.2010 Lapalio

Vouti poseeraa Heikin ampuman hirven kaadolla. Raavas yksinäinen naaras oli juoksennellu Heikin passipaikalle jo ennen ajon alkua. Ja eiku reikä rintaan! Ei voi ku hämmästellä pyynnin tehokkuutta.
Kaato 7
Kaadot 8 ja 9 (kuva ylempänä)

Lauantaina Voitto ampui Assin haukusta siirtymään lähteneestä porukasta vasan ja sunnuntaina viikonlopun vieraileva artisti Markku Jaakola ampui koiransa Assin haukusta naaraan. Eli viikonlopun pyynti oli jälleen erittäin tehokasta ja toimivaa. Koko ajan oli tilanne päällä viikonlopun läpi.

Muilla alueen seuroilla pyynnin tehokkuudesta on terävin kärki hukassa ja jo neljä seuruetta on sanonut että jos saumaa on, niin nurin vaan. Meidän pyynti on ollut läpi syksyn jopa poikkeuksellisen tehokasta ja hyvät puitteet on luonut tiheä hirvikanta alueellamme. Hyvät lihat on nyttenki roikkumassa, että sulatellaan nyt näitä ja pyydetään ku siltä tuntuu.

On myös tapahtunut kaadot nro 4, 5, mutta kuvia ja muita turinoita sattumista ei ole vielä tarjolla. Hirven pyynti kuiten alkanut seuramme osalta hyvin vauhdikkaasti, kun kolmen ensimmäisen viikonlopun aikana on seitsemän lupaa jo käytetty. Saldo siis 31.10. 7+2. Pankkilupa on siis jo käytetty!

Kirj. Tommi Harju-Autti