Raajärven Erä- ja Kalamiehet ry

taustakuva

Haluatko seuran jäseneksi?

Ota yhteyttä:

 sihteeri@raaekm.org 


RaaEKM maksut:

S-Pankki

FI78 3939 0060 8816 46


Pikalinkit tarinoihin:

Vuosi 2015

Vuosi 2016

Vuosi 2017

Vuosi 2018

Vuosi 2019


Sivuilla vierailleet

 

Vuoden 2015 tapahtumat

 

VUOSIKOKOUS

Toimintavuotemme alkoi vuosikokouksella, joka pidettiin Raajärvellä ravintola Mainarissa 21.2.2015. Paikalla oli 15 jäsentä. Kokouksessa valittiin kuluvalle vuodelle toimihenkilöt: puheenjohtajana jatkaa Janne Paldan, uudeksi sihteeriksi valittiin Merja Timonen ja rahastonhoitajana jatkaa Paavo Timonen. Johtokunnan jäseniksi valittiin Pekka Salmela, Olavi Paldan ja Taisto Ahonen. Kokouksen pöytäkirja on luettavissa kokonaisuudessaan jäsenten omilta sivuilta (tulee myöhemmin).

 

PILKKIKILPAILUT

 

Kisapäivän aamuna taivas uhitteli tiputtelemalla räntää taivaalta, mutta niin ne vaan säänhaltijat suosivat meitä pilvipoutaisella säällä. Paikalle saapui sateen uhasta huolimatta tavanomainen määrä osallistujia ja kannustajia.

Raajärvi antoi nihkeästi kalaa, mutta voittajat ja muutkin palkinnoille päässeet erottuivat kuitenkin selkeästi. Palkintoja oli saatu lahjoituksena erittäin mukavasti niin pilkkikisoihin kuin arpajaisiinkin.

Kisojen jälkeen maistui makkara, munkit ja kahvit hyvälle odotellessa tuloksia ja arvontoja.

Pilkkikisan tulokset:
Alle kouluikäiset:

1. Jesse Malo
2. Joonas Malo
2. Viivi Niemelä


Sarjassa 3 osallistujaa
79 g
kokemusta
kokemusta

Nuoret:

1. Heikki Leikkainen
2. Leevi Koivuranta

Sarjassa 2 osallistujaa
67 g
31 g
Naiset:

1. Jaana Kontio
2. Merja Timonen
3. Leena Kontio
4. Kaisa Malo
5. Mira Niemelä

Sarjassa 18 osallistujaa
729 g
564 g
524 g
140 g
119 g
Miehet:

1. Mikko Niemelä
2. Kalevo Kontio
3. Ari Nikula
4. Ville Niemelä
5. Taisto Ahonen

Sarjassa 22 osallistujaa
1125 g
984 g
919 g
740 g
480 g
Kalan painon arvaamisessa parhaiten onnistui Leena Kontio, joka arvasi 10 gramman päähän kalan oikeasta painosta. Perinteisessä arvonnassa ensimmäisen palkinnon voitti Niemelän Mikon vaimo (jonka nimeä ei muistettu eli saa ilmoittautua!). Muillekin riitti arpapalkintoja, ja lopuille palkinnoitta jääneille jaettiin silmälasiliinoja ja avaimenperiä lohdutukseksi ja kiitokseksi kisoista.

Seura kiittää mukavista ja onnistuneista kisoista kaikkia osallistujia ja järjestäjiä sekä toivottaa kaikki tervetulleiksi jälleen ensi vuonna! :)

P.S. Kiitos hienosta panorama-kuvasta, Jarno Marttila!

 


 

RANTAKALA

Rantakala 2015

Rantakala-tapahtuman järjestivät tänä vuonna Pekka ja Seija Salmela Matkajärvellä. Puolipilvinen ja poutainen keli oli tilattu juuri sopivasti eikä hyttysiäkään ollut nuotiopaikalla kiusaksi asti. Paikalle saapui 23 iloista onkijaa viettämään mukavaa iltapäivää. Alkuun kahviteltiin kuulumisien vaihtelun yhteydessä ja osa taisi paistaa makkaraakin ennen kisan alkua. Onkikisan paremmuus ratkaistiin tänä vuonna kappalemäärän mukaan, joten suurkalojen jahtaajat eivät pärjänneet ihan niin hyvin. Lammesta saatiin kuitenkin paljon pikkukalaa, joten sijoitukset ratkesivat selkeästi.

Onkikisan tulokset:

Rantakala 2015 nuoret  Nuoret:

1. Luka Kuittinen
2. Iida Kuittinen
3. Mila Kuittinen 


14 kalaa
1 kala
kokemusta 
Rantakala 2015 naiset  Naiset:

1. Onerva Paldan
2. Päivi Salmela
3. Raija Timonen

 
28 kalaa
18 kalaa
15 kalaa 
Rantakala 2015 miehet  Miehet:

1. Jari Paldan
2. Paavo Timonen
3. Erkki Peura

 
46 kalaa
34 kalaa
14 kalaa 
Suurimman kalan kisoissa tempaisi Janne Paldan Matkajärvestä. 6,1 kg painanut hauki piti kuulemma onkia kahteen otteeseen. Ensin oli liian ohuet siimat ja hauki kiersi vedessä puunrungon ympäri katkaisten siiman. Mutta onkimiespä vaihtoi vahvemmat siimat kehiin ja sai kuin saikin houkuteltua hauen uudemman kerran pyydykseen.

Tällä kertaa hauki tuli rannalle saakka entisen, melkein menetetyn, vieheen kera. Kyllä oli komea kala! Ja saihan se Janne toisenkin parikiloisen hauen, joten painon mukaan voitto olisi mennyt Jannelle. Kahdella kalalla ei kuitenkaan päässyt palkinnoille muiden saadessa enemmän pikkukalaa. Lohdutuspalkinnoksi suurimman kalan saaneelle annettiin kuitenkin Kettu-karkkeja pikkupussillinen... :)

Arpajaisissa pärjäsi Terttu Myllymäki parhaiten, vaikka suosi se arpaonni muitakin enemmän kuin toisia. Arpapalkintoja olikin taas paljon jaossa! Kiitos lahjoittajille!
 
 
   

Eläinkunnan edustajana paikalla oli Opa, hirvien kauhu, jolle odotetaan saavan ensimmäisen kaadon tulevana kautena. Hyvin se Opa on kuulemma jo hirviä haukkunut, mutta ei ole vielä päästy ampumaan... Jospa tänä syksynä!

Lammen suoperäisemmältä rannalta saivat onkikisan parhaiten pärjänneet hyvät kalansaaliit lummeikkojen seasta. On tainnut tuo ranta olla ennenkin hyvä onkijoille.

Kiitokset Pekalle ja Seijalle mukavan rantakala-tapahtuman järjestämisestä ja ennen kaikkea kiitokset kaikille osallistujille!


HIRVENMETSÄSTYS

 

Hirvenmetsästys alkoi tänä vuonna vauhdikkaasti, kun poromiehet saivat jo ensimmäisen jahtipäivän aamuna omansa ammuttua. Meillä ei hyvistä ajoista riippumatta ollut tilanteita. Kaksi huntaloa koiruutta oli mukana, jotka jahtasivat enemmänkin hiiriä ja lintuja. Hirviä ei näkynyt. Sunnuntaiaamuna tilanne oli lähimpänä, kun Paavo ja Merja läksivät kävelemään eka passiin ja hirvi rysähti liikkeelle "selän takaa" eli ihan päinvastaisesta suunnasta kuin ajo oli tulossa. Näköhavaintoja ei ollut, mutta raitista ilmaa saatiin ja nuotiomakkarat tuli paistettua. Hirvijahtiin pääsi ensimäisenä viikonloppuna 6 porukan jäsentä.

Toisen viikonlopun sunnuntaina sitten alkoi tapahtua. Petri pyydettiin koiransa kanssa apuun. Ensimmäisestä ajosta ei vielä löytynyt haukkua, mutta Mustalammen takaa koira löysi hirven. Ja niinhän siinä kävi, että Paavo pääsi jo toisena vuonna peräkkäin täräyttämään hyvänkokoisen uroksen kumoon. Tällä kertaa ei tarvinnut edes varmistella! ;) Koira oli pelannut kuin unelma ja parempaa ampumapaikkaa olisi saanut hakea. Niinpä tämän vuoden hirvenmetsästykset on tältä erää paketissa ja ensi vuonna uudet luvat. Pakko kyllä myöntää, että allekirjoittanutta hiukan harmitti, ettei päässyt useampaa kertaa tulistelemaan ja uutta kivääriä ulkoiluttamaan... ;) No, ensi vuonna uudestaan!

Ja kuten kuvasta näkyy, piikkejä ei ollut liikaa suosituksiin nähden, vaikka uroshirvi nyt olikin kyseessä! Hyvät lihat oli hirvessä.

Seuraavan kerran tapaamme pikkujouluissa ja sitten onkin uusi vuosi ja uudet kujeet! :)