Raajärven Erä- ja Kalamiehet ry

taustakuva

Haluatko seuran jäseneksi?

Ota yhteyttä:

 sihteeri@raaekm.org 


RaaEKM maksut:

S-Pankki

FI78 3939 0060 8816 46


Pikalinkit tarinoihin:

Vuosi 2015

Vuosi 2016

Vuosi 2017

Vuosi 2018

Vuosi 2019


Sivuilla vierailleet

 

Vuoden 2018 tapahtumat

 

VUOSIKOKOUS

Paikalla oli 10 jäsentä ja kannattajajäsentä. Vuoden 2017 tilit hyväksyttiin ja myönnettiin vastuuvapaus rahastonhoitajalle ja johtokunnalle. Vuodelle 2018 valittiin seuraavat toimihenkilöt: puheenjohtaja Janne Paldan, varapuheenjohtaja Markku Nampajärvi, sihteeri Merja Timonen, rahastonhoitaja Paavo Timonen, toiminnantarkastajat Antti Pirttijärvi ja Tommi Harju-Autti sekä hallituksen jäsenet Taisto Ahonen ja Olavi Paldan.

Jäsenmaksut, kannatusjäsenmaksu, liittymismaksut ja Matkajärven verkkolupamaksut pysyvät ennallaan. Jäsenmaksut on nyt maksettu vuosilta 2016-2020. Jäsenmaksu kerätään seuraavan kerran vuonna 2021.

Matkajärvellä pätee edelleen samat kalastussäännöt. Pienin sallittu silmäkoko on 40 mm ja verkkolupa (20€ / 5 verkkoa) maksetaan seuran tilille. Matkajärvi-asioissa ota yhteys Paavo Timoseen, Pekka Salmelaan tai Markku Nampajärveen.

Hirviluvat on haettu jälleen yhteistyössä poromiesten kanssa, ja hirvilupia haetaan vähintään viisi. Hirviporukan yhteyshenkilönä toimii Janne Paldan. Hirvenmetsästyssäännöt vahvistettiin kesäkokouksessa 2018 ja ne ovat ladattavissa täältä.

Riistapeltoapidetään yllä ja pienpetojen pyyntiä harrastetaan edelleen. Saalisilmoitukset tehdään Janne Paldanille. Talviriistakolmiolaskenta tehdään myös.

Vuoden 2018 tulevat tapahtumat löytyvät etusivulta.

 


 

PILKKIKILPAILUT

Pitkänperjantain aamu valkeni varsin komeana eikä keli ainakaan heikentynyt päivän mittaan. Aurinkoinen sää houkutteli Raajärven jäälle yli 60 henkilöä pilkkimään ja nauttimaan muutoin tapahtumasta. Kalasaaliilla ei tänäkään vuonna juhlittu, mutta naisten ja miesten sarjoissa saatiin sijoitukset jaettua ilman arpomisia. Ainoastaan lasten sarjassa ei kukaan saanut kalaa. Lasten sarjassa palkittiin kaikki osallistujat, mutta muissa sarjoissa vain viisi parasta.

Pilkkikilpailun tulokset:

Lapset:

1. Joonas Malo
2. Helmi Säynäjäkangas
3. Maija Harju-Autti
4. Veeti Niemelä
5. Väinö Harju-Autti
6. Sisu Collin
7. Toivo Harju-Autti
8. Moona Nampajärvi
Kaikki osallistujat saivat vain kokemusta.
Sijoitukset arvottiin, jotta kaikki osallistujat saivat palkinnon
Nuoret:

1. Siiri Niskala
2. Otto Kemppainen
3. Mila Kuittinen
4. Iida Kuittinen
5. Santtu Niskala

Sarjassa 9 osallistujaa
195 g
  35 g

Muut osallistujat saivat vain kokemusta. Loput sijoitukset arvottiin.
Naiset:

1. Arja Niemelä
2. Jenna Ranta
3. Virpi Vikajärvi
4. Raija Timonen
5. Piia Niemelä

Sarjassa 18 osallistujaa
585 g
179 g
98 g
66 g
54 g
Miehet:

1. Mikko Niemelä
2. Jyri Vikajärvi
3. Jari Paldan
4. Markku Nampajärvi
5. Jari Vikajärvi

Sarjassa 24 osallistujaa
374 g
218 g
151 g
143 g
118 g
Tiukan kisan jälkeen makkarat, munkit ja muut herkut maistuivat makoisalta kahvin ja pillimehun kera. Aurinko helli edelleen ja kisaväki jaksoi sinnikkäästi odottaa tuloksia, jotta huoltojoukotkin ehtivät syödä makkaransa.

Kalan painon arvasi lähimmäksi Veikko Niemelä. Arpajaisissa puolestaan onni suosi ensimmäisenä Heidi Koukkulaa, joka vei pääpalkinnon muiden nenän edestä. Arpapalkintoja oli kuitenkin jälleen reilusti jaettavana, joten monet lähtivät hyvillä mielin kisasta kotiin.

Kiitokset jälleen kisajärjestäjille ja osallistujille! Ilman teitä meillä ei olisi näin hienoa ja pitkän historian omaavaa tapahtumaa pääsiäisenä! :)

Ja suuret kiitokset sponsoreillemme:

Dermoshop Oy, Kampaamo Mirjam, K-Market Pekantori (Mari Jolanki), Nivan Rauta, Panco Villa (Rovaniemi), Pörhö Lapin Auto, SPR Rovaniemen osasto, Taito Lappi ry, Teollisuusliitto ja yksityiset henkilöt.


RANTAKALA-TAPAHTUMA

Tämän vuoden Rantakala-tapahtuman järjestivät Pasaset Matkajärven rannalla 4.8.2018. Vaikka sääennusteet olivat luvanneet ukkoskuuroja ja vesisadetta, niin saimme silti viettää varsin kauniin ja kuivan kesäpäivän kalastellen ja seurustellen makkaran- ja lätynsyönnin ohella. Vettä ripsautti ainoastaan arpajaisten loppupuoliskolla, mutta sekään ei kauaa kestänyt. Onneksi Elli ja Voitto olivat kyhänneet sadesuojan, jonka alle kaikki tapahtumaan osallistuneet pääsivät hetkeksi sateensuojaan.

Perinteisen onkikisan paremmuudesta taisteltiin tiukasti, sillä kaikilla kala ei ollut syönnillä. Ainoastaan yksi sijoitus jouduttiin lopulta jakamaan, joten kaikki saivat palkintonsa. Nuorten sarja on ollut yleensä alle 12-vuotiaita, mutta koska paikalla ei ollut muita nuoria kuin Siiri ja Santtu, niin päätimme nostaa nuorten sarjan ikärajaa 14 vuoteen. Alta löytyy onkikisan paremmuusjärjestys, joka selvitettiin kalojen lukumäärän perusteella.
 
 
Matkajärveltä saatiin hyviä saaliita,
mutta antoi lampikin hyvin kalaa kalastuksen mestareille.
  Nuoret (alle 14-vuotiaat)

1. Santtu Niskala
2. Siiri Niskala 

Sarjassa 2 osallistujaa1 kala
1 kala

Paremmuus ratkaistiin kalojen koon perusteella
  Naiset

1. Onerva Paldan
2. Seija Salmela
3. Sirkka Nampajärvi
3. Kirsi Timonen 

Sarjassa 7 osallistujaa9 kalaa
4 kalaa
2 kalaa
2 kalaa

Kolmossija jaettiin, sillä kalat olivat jo heitetty pois. 
  Miehet

1. Pekka Salmela
2. Markku Nampajärvi
3. Janne Paldan

Sarjassa 9 osallistujaa 

30 kalaa
27 kalaa
7 kalaa 

Kiitämme jälleen erityisesti järjestäjiä mukavan tapahtuman järjestämisestä, mutta myös kaikkia paikalle saapuneita seuramme jäseniä perheineen. On ilo aina tavata kesäisen tapahtumamme merkeissä! :)


HIRVENMETSÄSTYS

 

Hirvijahti lähti käyntiin heti syyskuun ensimmäinen päivä. Hirvihavaintoja kertyi päivän mittaan useampia, mutta ampumaan saakka ei päästy. Syyskuussa jahtipäiviä kertyi kahdeksan, vaikkakin noin puolet niistä oli kahden miehen eli Ollin ja Paavon kuljeskelua metsissä.

Ensimmäinen hirvi saatiin 15.10.2019 Ollin ampumana ja Nipsun haukkumana. Kyseessä olikin todella komea kymmenpiikkinen uroshirvi, josta saatiin isot lihakasat kotiinvietäviksi. Metsään kerkesivät kavereiksi Taisto, Paavo sekä Merja ja Jari jälkihommiin eli saaliin hakemiseen ja nylkemiseen.

Seuraava hirvi olikin urosvasa, jonka ampujana toimi Paavo muutamaa viikkoa myöhemmin. Viimeinen aikuinen naarashirvi saatiin jälleen Ollin ampumana joulukuun 14. päivä. Vasa jäi vielä juoksemaan, kun hirvijahti päättyi meidän osaltamme 12.1.2019.
Metsästyspäiviä kertyi 45 tällä kaudella ja hirvimiehiä oli keskimäärin 4 metsästyspäivinä. Kelit vaihtelivat hikisistä tunnelmista vesi/räntäsateisiin päiviin ja hyytäviin pakkaskeleihin. Tilanteita oli vaikka muille jakaa ja hirvet juoksivat välillä edestä ja sivusta ohi: osumia vain ei saatu aikaiseksi. Milloin oli kiikarinlinssi huurussa, milloin puolestaan liian kova vauhti hirvellä. Ja menipä yksikin tilanne huti pirisevän puhelimen takia... Enneuniakin näistä tilanteista nähtiin! Pitäisi vissiin ensi kerralla ottaa opikseen niistä...

Hirvijahtiin kuuluu tietenkin myös tulistelu, eikä aina olleet mitkään pienet kynsitulet kyseessä. Kylmällä kelillä oli mukava lämmitellä nuotion äärellä ja mutustella eväitä, jotta jaksoi taas passittaa tai kävellä metsässä.

Hirvikaudesta jäi paljon mukavia, ja välillä vähän harmittaviakin, muistoja, joita on mukava muistella uutta kautta odotellessa. Muistetaanpa pitää kiikarintähtäimet kohillaan, luvat ja ampumakokeet kunnossa sekä mieli korkealla! Ensi syksynä sitten kohti uusia haasteita hirvihommien suhteen! :)

P.S. Sisäfileiden kiertävä lista nähtävillä täällä.

Seuran sihteeri kiittää kuluneesta vuodesta kaikkia seuramme toimintaan osallistuneita henkilöitä, ja toivottaa kaikki tervetulleiksi vuoden 2019 tapahtumiin!

- Merja =)