Raajärven Erä- ja Kalamiehet ry

taustakuva

Haluatko seuran jäseneksi?

Ota yhteyttä:

 sihteeri@raaekm.org 


RaaEKM maksut:

S-Pankki

FI78 3939 0060 8816 46


Pikalinkit tarinoihin:

Vuosi 2015

Vuosi 2016

Vuosi 2017

Vuosi 2018

Vuosi 2019


Sivuilla vierailleet

 

Vuoden 2020 tapahtumat

Vuosi 2020 oli hyvin poikkeuksellinen, kun keväällä 2020 COVID-19 muutti koko maailmaa pandemian muodossa. Jouduimme kaikki opettelemaan uuden normaalin, ja tämä vaikutti myös Raajärven Erä- ja Kalamiehet ry:n toimintaan. Poikkeusolot pakottivat supistamaan toimintaa ja jättämään muun muassa perinteiset pitkäperjantain pilkkikisat järjestämättä ensimmäistä kertaa naismuistiin.

COVID-19 virus vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kaikkeen toimintaan edelleen, mutta uusia toimintatapoja otetaan koko ajan käyttöön ja uusien käytäntöjen kanssa on opeteltu elämään. Kaiken tämän keskellä monipuolinen luonnossa liikkuminen on muodostunut entistä tärkeämmäksi asiaksi ihmisten elämässä vieden hetkeksi huomion pois poikkeusoloista luonnon rauhaan ja sielunmaisemiin. Seuran toiminta jatkuu edelleen uuden normaalin muodostamissa raameissa. Toivotaan, että tuleva toimintavuosi on edellistä parempi.

 

VUOSIKOKOUS

Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat. Vuoden 2020 toimihenkilöiksi valittin:

Puheenjohtaja Janne Paldan
Varapuheenjohtaja Markku Nampajärvi
Sihteeri Merja Timonen
Rahastonhoitaja Kaija Harju-Autti
Toiminnantarkastajat Raija ja Paavo Timonen

Jäsenmaksut säilyvät ennallaan, mutta seuran sääntöjä päätettiin muuttaa nuorisoystävällisiksi ja uutena jäsenmuotona on tästä lähtien nuorisojäsen. Lisäksi määriteltiin kannatusjäsenmaksuksi 5 euroa / vuosi muille kuin puolisoille. Kannatusjäsenellä ei ole liittymismaksua. Puolison kertaluontoinen jäsenmaksu on  edelleen 10 euroa. Jäsenasioista on tehty oma sivunsa, joka löytyy täältä: Jäsenyys.

Matkajärven verkkolupa on 20 euroa ja se maksetaan seuran tilille. Maksu oikeuttaa viiteen verkkoon.

Toimintavuoden tapahtumat:

Pilkkikilpailut järjestetään Pulkkanokassa. Haukitalkoot pyritään järjestämään alkukesästä. Rantakalan järjestävät Sirkka ja Markku Matkajärvellä. Harjoitusammuntoja pidetään kaksi kertaa kesän aikana. Pikkujoulujen pitopaikkaa selvitellään syksyllä 2020. Seura maksaa entiseen tapaan jäsenille ja puolisoille puolet ruoan hinnasta. Vuokramaiden omistajat kutsutaan myös pikkujouluihin ja seura maksaa puolet myös heidän ruoan hinnasta. Tapahtumista tiedotetaan nettisivujen etusivulla ja tekstiviestillä.

Hirviluvat haettu yhdessä poromiesten kanssa. Lupia haetaan vähintään 6. Voutina jatkaa Janne ja varavouteina toimivat Olli, Paavo, Taisto, Tommi, Kaija ja Merja. Muutoin pätevät samat säännöt hirvenmetsästyksen osalta. Riistanhoitoa pyritään myös tekemään.


PILKKIKILPAILUT

Pilkkikilpailut jouduttiin perumaan COVID-19 aiheuttaman poikkeusolojen vuoksi. Pilkkikilpailut pyritään järjestämään jälleen vuonna 2021.


 

RANTAKALA

Rantakala järjestettiin tänäkin vuonna ihanan Matkajärven rannalla Markun ja Sirkan järjestämänä. Päivää vietetiin ihanan aurinkoisessa ja lämpimässä kelissä, eikä hyttysetkään olleet isommin haittaamassa. Paikalle saapui 25 henkilöä kisaamaan leikkimielisesti paremmuudesta onkikisassa ja nauttimaan järjestäjien tekemistä herkuista sekä tietenkin toistensa seurasta. Herkut katosivat nopeasti parempiin suihin väen nautiskellessa päivästä leppoisissa tunnelmissa.

Onkikisan tuloksia löytyy alta. Ainoastaan nuorten sarjassa jouduttiin arpomaan sijoituksia, koska kala ei vaan ollut syönnillä.

  Nuoret:

1. Maija Harju-Autti
2. Jesse Malo
3. Toivo Harju-Autti
4. Väinö Harju-Autti
5. Joonas Malo
6. Iiris Harju-Autti

Sarjassa 6 osallistujaa
1 kala

Muut saivat pelkkää kokemusta  Naiset:

1. Onerva Paldan
2. Siiri Niskala
3. Kaisa Malo

Sarjassa 9 osallistujaa


20 kalaa
  5 kalaa
  3 kalaa 


  Miehet:

1. Olavi Paldan
2. Jari Paldan
3. Paavo Timonen

Sarjassa 10 osallistujaa
15 kalaa
  8 kalaa
  7 kalaa 

Arvonnassa onni suosi Ollia, joka sai upean tablet-älylaitteen palkinnoksi!

Kiitokset kaikille osallistuneille mukavasta kesäisestä rantakala-päivästä! :)

Erityiskiitokset kaikille palkintoja lahjoittaneille tahoille sekä tietenkin järjestäjille!


HIRVENMETSÄSTYS 

Hirvenmetsästys aloitettiin tänä vuonna riiputusvajan suunnittelulla, mutta siitäpä sitä nopeasti lähdettiin kuitenkin ajoa tekemään. Tilannetta tuli jo heti ensimmäiseen ajoon, kun Kaija pääsi kokeilemaan osumatarkkuutta liikkuvaan hirveen. Huti meni tällä kertaa, mutta ensi kerralla parempi tuuri!

Hirvikausi päättyi tänä vuonna ennätyksellisen aikaisin, kun toisena jahtiviikonloppuna osui Jackpot kohdilleen. Kolmen hirven kopla eksyi hyvin passitettuun paikkaan, joten koko kolmikko päätyi meidän saaliiksi. Taidetaan tuntea tuo seutu jo hyvin hirvien liikkumisten suhteen, tai sitten se oli vaan yksikertaisesti tuuri kohdillaan! ;)

Harvemmin on passipaikka sattunut niin hyvin, että kaadolle päästään mettäkoneen jälkeä kuivia kankaita myöten kävellen. Tällä kertaa oli keli kohillaan ja kaadot niin helpoilla paikoilla, että melkein hirvittää! Kaatuneet hirvet olivat erinomaisen kuntoisia ja lihakin mureaa kuin mikä.

Tänä syksynä ei juuri nuotiolla keretty vanhenemaan ja vanhoja kaatoja tarinoimaan. Kaatopäivänä pidettiin kuitenkin sen verran tulia , että hätäseen makkarat kerkesi juuri ja juuri paistamaan ennen kolmen hirven siirtourakkaa riiputusvajalle.
Kesäisistä keleistä johtuen hirvet paloiteltiin jo seuraavana päivänä.

Jahti oli ohi vähän aikaisemmin kuin allekirjoittanut olisi toivonut, mutta ehtipä sitten syksyllä muutakin "harrastamaan". Joka tapauksessa kaatoprosentin ollessa 100 ja saatujen hirvien lihan ollessa premium-laatua, ei voi muuta kuin olla tyytyväinen syksyn antiin.

Sisäfileet jaettiin edelleen jakolistan mukaan ja se on nähtävillä täällä.


Seuran sihteeri kiittää kuluneesta vuodesta kaikkia seuramme toimintaan osallistuneita henkilöitä! Koronan aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta seuran toiminta jatkuu uuden normaalin määrittämissä raameissa. Siispä toivotan kaikki tervetulleeksi vuoden 2021 tapahtumiin. Pidetään turvavälit, pestään käsiä ja pysytään terveinä! 

- Merja =)