Raajärven Erä- ja Kalamiehet ry

taustakuva

Haluatko seuran jäseneksi?

Ota yhteyttä:

 sihteeri@raaekm.org 


RaaEKM maksut:

S-Pankki

FI78 3939 0060 8816 46


Pikalinkit tarinoihin:

Vuosi 2015

Vuosi 2016

Vuosi 2017

Vuosi 2018

Vuosi 2019


Sivuilla vierailleet

 

Seuran esittely

Raajärven Erä- ja Kalamiehet ry (RaaEKM) on vuonna 1974 Kemijärven Raajärvellä toimineessa kaivoksessa ja konepajassa työskennelleiden ja Raajärven tienoilla asuneiden ihmisten perustama metsästysseura.

Nykyisin seuraan kuuluu noin 30 jäsentä ja kannattajajäsentä, ja seuran toiminta on tätä nykyä suurelta osin Kemijärven kunnan valtion mailla tapahtuvaa hirvenmetsästystä ja siihen liittyvää toimintaa. Hirviporukkaan kuuluu tätä nykyä reilut 10 henkilöä. Myös pienpetokantaa pyritään pitämään aisoissa. Erätoimintaan mukaan luetaan seuran vuokrajärvi, jossa on ruukattu sitten itse kukanenkin taitojensa ja kehtaamisensa mukaan verkkoja liottaa.

Perinnetapahtumat

Vuosittaisia tapahtumiamme ovat perinteiset RaaEKM:n pitkäperjantain pilkkikilpailut (yleiset), kesäinen rantakalailta Matkajärvellä, jonka pitoaika vaihtelee jäsenten järjestämishalukkuuden ja kierrätyksen periaatteella, ja tietenkin toimintavuoden päättävä tapahtuma eli pikkujoulut. Näiden tapahtumien tärkeyttä seuran viriiliyden ja jäsenten yhteisöllisyyden kannalta katsottuna ei voi vähätellä ollenkaan! Ja niissä ammutaan tietenki enemmän hirviä kuin viime vuosien aikana yhteensä, ainakin juttujen mukaan...!

Kaivoskylän ajoista nykypäivään

Seuran viriilimpien alkuvuosien historiaan kuuluu tietysti vaikka mitä erilaisia tapahtumia, kun kaivos ja konepaja ovat pitäneet kylän ja sitä myötä seuran toiminnan virkeänä. Tätä nykyä seuran jäsenet ovat jo vuosia asuneet aika laajalla alueella ja kaivoskylästä on koneiden pauke aika tavalla hiipunut, joten suurtapahtumien järjestäminen on kyllä kauas taakse jäänyttä aikaa niin kuin varmasti monessa muussakin seurassa syrjäkylien hiljentymisen myötä. Viime vuosien aikana seuran toiminta on kuitenkin osoittanut virkoamisen merkkejä ja vuosittaisten tapahtumien määräkin on kohentunut. Mistä lie sitten johtuukin, niin se on varmasti hyvä asia – toivottavasti näin myös jatkuu.

Seuran uudet säännöt ovat tulleet voimaan 23.3.2017 ja ne ovat ladattavissa tästä.

Seuran sääntöihin on tehty muutos jäsenyysasioihin vuoden 2020 vuosikokouksessa. Uudet säännöt julkaistaan tällä sivulla, PRH:n hyväksynnän jälkeen.

Jäsenyys-asiat löytyvät tältä sivulta.